Nieuwsbrief december 2014

Maandspecial

Domaines Schlumberger

Domaines SchlumbergerIn het noordoosten van Frankrijk ligt de Alsace, een wijngebied met z’n karakteristieke dorpen en vakwerkhuizen, de steile wijngaarden en natuurlijk schitterende wijnen. Het was in 1810 dat Nicolas Schlumberger 20 hectare wijngaard kocht, het begin van Domaines Schlumberger. Nu, ruim 200 jaar later staat Alain Beydon-Schlumberger aan het hoofd van dit familiebedrijf dat zich al die tijd heeft weten te onttrekken aan het cooperatie-systeem dat ook karakteristiek is voor de Alsace. Gelegen rondom het Premier Cru gebied Kitterlé bezit Schlumberger nu ruim 140 hectare.

Iedere druivensoort geeft hier zijn eigen “touch” aan de wijn. Fris voor Pinot Blanc, zacht voor Pinot Gris en aromatisch voor Riesling.

Deze maand bieden wij u deze pareltjes van de Alsace aan met een korting van 15%. Pinot Blanc, Pinot Gris of Riesling vanaf Nafl. 23,80.

A Grand Wine Tasting

A Grand Wine TastingOnze eerste Grand Winetasting was een daverend succes. Zo’n 130 gasten trotseerden de novemberbuitjes en genoten van de 82 wijnen die openstonden. Uit Frankrijk was Louis Blanchard overgekomen om gepassioneerd over zijn Maison du Sud te vertellen, “Caribbean Spicegirl” Helmi Smeulders verzorgde de charcuterie- et fromage-plankjes en Hermien en Marc van Curaçao Winery gaven uitleg over hun wijngaardproject bij Landhuis Hato. Na de proeverij kon men even bijkomen op ons Puro koffieterras. Het bleef nog lang gezellig aan de Caracasbaaiweg! Deze Grand Tasting gemist? Volgend jaar organiseren we het zeker weer!!

Champagne Bollinger

Met het einde van dit mooie jaar in zicht, is Servir Frais bezig haar kelder tot de nok toe te vullen met feestelijke wijnen om u optimaal te kunnen laten genieten van deze feestmaand. Champagne is daarbij onmisbaar.

Wijnhandel Servir Frais is de trotse importeur van het beroemde Champagnehuis Bollinger. Zij verhandelen per jaar zo’n 2 miljoen flessen en zijn daarmee een kleine, exclusieve producent. De druiven die gebruikt worden komen uit de Premier en Grand Cru gebieden rondom het dorp Ay, Bollinger’s thuisbasis. Na rijping op eikenhouten vaten ligt het aan de cuvée hoe lang deze nog in de kelders rijpt voor de flessen op de markt worden gebracht.

Bollinger RDNaast de Special Cuvée (3 jaar rijping) en de Grande Année (5 jaar rijping) heeft Servir Frais de hand weten te leggen op één van de meest exclusieve champagnes van dit huis, Bollinger Extra Brut R.D. 2002.
Deze Champagne is in maart 2003 op fles gegaan en is gedegorgeerd eind 2013, 10,5 jaar rijping op fles dus. In de neus krachtig en verfijnd. De wijn in deze champagne spreekt. In de smaak een levendige expressie met finesse en complexiteit. Een zeer vitale champagne die elk gerecht aankan. Geen wonder dat James Bond hem drinkt…

Nu verkrijgbaar bij Servir Frais voor Nafl. 399,= per fles.

Cadeau’s

CadeausZin om uzelf, uw familie, vrienden of collega’s een blijk van waardering in de vorm van een goed glas wijn te geven? Of een bijpassende wijn voor uw kerstdiner? Servir Frais maakt geschenken op maat en geeft suggesties voor de ultieme wijn-spijs combinaties. Kom bij ons langs in de winkel voor advies op maat!

10.000!

10000!Afgelopen week mochten we de 10.000ste klant in onze winkel ontvangen! Een fles bubbels als verrassing mocht uiteraard niet ontbreken. Op naar de volgende 10.000!!

Landhuis Klein Santa Martha

Landhuis Klein Santa MarthaOp 1 november jl. opende Landhuis Klein Santa Martha te Soto haar deuren voor het publiek. Het uit 1700 daterende landhuis biedt nu vijf kamers met gebruik van het zwembad, een gezellige bar en een klasserestaurant. Velen hebben de weg naar deze verborgen smaragd op Bandabou reeds weten te vinden en uit eigen ervaring kunnen we u deze gelegenheid van harte aanbevelen. Een heerlijk ontspannen weekend weg, een borrel op het grote terras aan de voorzijde of een romantisch diner, met een goed glas wijn van Servir Frais in de hand, het kan allemaal!

Events

14 december | Rosé aan Zee @ Chill Beach Bar
1e kerstdag | gesloten
2e kerstdag | geopend van 12.00 – 16.00 uur
28 december | Côte de Zest
31 december | Bollinger Pagaraparty 12.00 uur

Advertenties

Nieuwsbrief november 2014

Maandspecial

LimonChili, nu voor NAF 42,95!

LimonChili“LimonChili, the perfect combination between lemon and red pepper.” Een spannende en toch verfrissende likeur gemaakt van de beste Siciliaanse biologische citroenen en de meest felrode biologische pepers. De citroenen worden allemaal met de hand geschild. Het gebruik van natuurlijke en biologische producten is de hoofdvoorwaarde waaraan dit product moet voldoen. LimonChili bevat geen geur-, kleur-, en smaakstoffen. Deze zorg en passie komen tot uiting in de zachte smaak van LimonChili, welke is verrijkt met een lichte bite van rode peper; een extra smaakdimensie door de lichte tinteling op de tong. Mix LimonChili met soda of, beter, met Prosecco. Andere leuke recepten, zoals de LimonChili cheesecake? Kijk op http://www.LimonChili.org.

A Grand Wine Tasting

Entrance ticket Grand Wine Tasting15 november as. is het zover:
A Grand Wine Tasting bij Wijnhandel Servir Frais. Tussen 16.00 en 23.00 uur bent u welkom om uw eigen “ontdekkingreis” te maken langs 75 van onze wijnen.

Van Tafelwijn tot Top Bordeaux’ en van Nieuw Zeeland tot Italië, er is voor iedereen wat te ontdekken. En als speciale gast zal Louis Blanchard van het Franse wijnhuis Advini acte de présence geven en uitleg geven over zijn wijnen.

Het animo is groot en het aantal kaartjes is beperkt. Kaartjes zijn uitsluitend in de voorverkoop te verkrijgen bij Servir Frais en dus niet op de dag zelf aan de deur.

A Grand Wine Tasting, de leukste wijnproeverij van Curaçao!

Kerst- en relatiegeschenken

RelatiegeschenkenWe noemden het al eerder, maar de tijd vliegt! Onze eerste kerstvoorraad is al binnen en komende weken zal het magazijn van Servir Frais langzaam maar zeker tot aan het plafond gevuld worden voor dé feestmaand van het jaar, december.

We hebben vóór in de winkel een aantal voorbeeldpakketjes staan, zodat u met eigen ogen kunt zien wat de mogelijkheden zijn, of het nu om één of 100 stuks gaat, (bijna) alles kan!

Wijngaard Servir Frais

WijnstokkenWellicht heeft u wel eens opgemerkt dat het tuintje voor Servir Frais een wijngaard voorstelt, maar dat er geen enkele druivenrank in staat… Wel, daar komt nu verandering in! Curaçao Winery op Hato was zo vriendelijk een aantal van haar druivenstokken aan ons te verkopen, zodat we er nu een echte wijngaard van kunnen maken.

Of er ooit één fles wijn van gemaakt zal worden?? Wie weet!!

Nieuwe producten

Tegen het einde van het jaar krijgen we ook altijd weer een leuk aantal nieuwe wijnen binnen, om u te laten proeven, en voor de nodige veranderingen in ons assortiment. Dit jaar staan onder andere de volgende nieuwe wijnen in de planning:

Galactica

galactica(Marqués de Alella)
100% Pansa Blanca, welke op speciale manier rijpt, namelijk deels in een betonnen ei-vormige fermentatie-
tank. Een ware smaaksensatie.

Les Fumées Blanches

(François Lurton)
Een spetterende, zuivere witte Sauvignon met een heel klein bubbeltje erin. Een verrassing toen we deze wijn voor het eerst proefden!

Domaine de l’Aigle

(Gérard Bertrand)
Een mooie volle rijpe Chardonnay uit het gebiedje Limoux in de buurt van Perpignan.

Bollinger R.D. 2002

Bollinger2002Topchampagne!
De lieveling van James Bond, en bedacht door Mme Lily Bollinger. Het idee: een langer gerijpte champagne (van 8 tot wel 20 jaar), welke je op het laatste moment van rijping “afhaalt” en dus Recently Disgorged is. In zéér kleine oplage beschikbaar voor de échte champagneliefhebber!!

Naast deze vier voorbeelden komt er nog een aantal leuke, nieuwe ontdekkingen bij ons binnen. Kom binnen om te zien of er nog aanwinsten zijn!

Events

9 november | Rosé aan Zee @ Chill Beach Bar
12 november | Omundo WijnQuiz
15 november | A Grand Wine Tasting
28 november | Perla del Mar Seafood Friday
30 november | Côte de Zest

Nieuwsbrief oktober 2014

Maandspecial

Quinta das Amoras

QdA Rose

De wijnen van het Portugese Quinta das Amoras zijn al sinds het begin van Servir Frais een doorslaand succes, zowel voor thuis als in de horeca. De frisse en uitgebalanceerde smaken in de witte en rosé varianten zorgen ervoor dat deze wijnen allemansvrienden zijn, terwijl de rode een vol, rond en stevig karakter heeft. Gedurende de maand oktober betaalt u geen Nafl. 16,25 maar slechts Nafl. 12,95 per fles! Verkrijgbaar in rood, wit en rosé.

Du Pain, du Vin, du Citroën

Een lang gekoesterde wens is dan eindelijk in vervulling gegaan! Sinds korte tijd rijdt Servir Frais in een Frans icoon: de Deux-Cheveaux, ofwel Lelijke Eend. De grotere bestellingen gaan in de bus, maar een losse fles of een bliksembezoek, daar komt de 2CV om de hoek kijken!
Eend that something?!

2CV eendje 640

 

 

 

 

 

Seafood Fridays @ Perla del Mar

PERLA DEL MAR_A6 Flyer 800Vrijdag 31 oktober vindt de eerste editie van het Seafood Happy Hour plaats bij Perla del Mar. Iedere laatste vrijdag van de maand geldt de “4 S Regel”: Seafood, Seaview, Sunset & Servir Frais! Smakelijke hapjes uit de Caraïbische zee gecombineerd met bijpassende wijnen uit de kelders van Servir Frais. Prijs voor een Seafood Platter voor twee personen en twee glazen wijn is slechts Nafl. 75,-.

Seafood Fridays, 31 oktober vanaf 18.30 uur.

Restaurantweek

Restaurantweek CuracaoVan 6 t/m 12 oktober is het weer restaurantweek. Dit bijzonder populaire concept wordt met grote regelmaat al enige jaren georganiseerd. Zo ook deze maand. Er kan bij 45 restaurants worden genoten van een 3-gangenmenu voor slechts Nafl. 55,-. Kijk voor meer informatie en voor de deelnemende restaurants op Restaurantweekcuracao.com. Gaat u 6 of 7 oktober bij Cristal eten? Dan wordt het speciaal voor Cristal geselecteerde wijn- arrangement tot in detail uitgelegd door onze eigen Jasna, en dat is absoluut de moeite waard!

Pietermaai Proeft!
Pietermaai Proeft

Het weekend van 4 en 5 oktober staat in het teken van “Pietermaai Proeft“. Hotel Het Klooster in Pietermaai wordt voor twee dagen omgetoverd tot een waar smaakpapillenwalhalla. Maar liefst negen restaurants uit deze hippe buurt stellen drie van hun “signature dishes” aan u voor. Het geheel wordt vineus omlijst met de wijnen van Servir Frais. Uiteraard is er ook live muziek en kinderen kunnen worden ondergebracht in de Kids Corner.

Kaartjes zijn voor Nafl. 35,- (inclusief Nafl. 20,- aan muntjes) verkrijgbaar bij Miles Jazz Café, Hotel Het Klooster en Wijnhandel Servir Frais. Aan de deur kost een kaartje Nafl. 40,-.

Pietermaai Proeft, 4 & 5 oktober van 16.00 tot 22.00 uur.

 A Grand WineTasting

A Grand Wine Tasting - 15 november

Schrijf het in uw agenda: zaterdag 15 november 2014 “A Grand Wine Tasting”. Servir Frais laat u een doorsnede van haar assortiment proeven. 75 wijnen staan deze dag ter keuring. Van Tafelwijn tot Top Bordeaux en van Nieuw Zeeland tot Italië. Kaartjes zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Servir Frais en kosten slechts Nafl. 75,- per persoon.

A Grand WineTasting, 15 november van 16.00 tot 23.00 uur.

 

 

Events

4 & 5 oktober | Pietermaai Proeft
6 t/m 12 oktober | Restaurantweek
12 oktober | Rosé aan Zee
16 oktober | Wine & Cheese Happy Hour @ Kome
24 oktober | Holiday Delights Garden Party @ BonAparte Flowers
26 oktober | Côte de Zest
31 oktober | Seafood Fridays @ Perla del Mar
15 november | Grand Wine Tasting

Nieuwsbrief september 2014

Maandspecial

Matua Sauvignon Blanc

matuaVandaag de dag is het aanbod van kwalitatieve Nieuw Zeelandse Sauvignons enorm. Maar de eerste wijnboeren die het aandurfden om Sauvignon Blanc aan te planten in Nieuw Zeeland waren Bill en Ross Spence. In 1969 werden de wijnstokken gezet en in 1974 werd de eerste fles geproduceerd. Matua was geboren! Een heerlijke frisse, zuivere Sauvignon Blanc met een prettig knispertje. Wij bieden u deze pionier van de wijn deze maand als special aan voor slechts Nafl. 24,50 incl OB.

 

Van Pietermaai naar Caracasbaai

Het is al weer negen maanden geleden dat Wijnhandel Servir Frais verhuisde naar haar huidige locatie aan de Caracasbaaiweg. We verlieten ons geliefde pand met gemengde gevoelens en het is daarom leuk om te zien dat “uit het oog, uit het hart” voor de horeca-ondernemers in Pietermaai niet opgaat! Onze wijnen zijn nog overal verkrijgbaar in deze sprankelende buurt. Een overzicht:

Fishalicious

Hét visrestaurant van Curaçao schenkt o.a. onze prachtige, witte Chanson Bourgognes en florale Loires. Een lekker glas Niepoort Port bij het nagerecht? Geen probleem!

Kome

komeWijn in overvloed! Wat dacht u van een glas Portugese “Gestolen Fiets”? Of de heerlijke Pinot Noir van Gérard Bertrand? Chef David bereidt er graag een passend gerecht bij.

 

BijBlauw

Bij Ruud en Titia voel je je altijd op je gemak. Hotel, boetiek, restaurant, alles met passie. Hun BYO Monday is een vernieuwend concept op Curaçao. Heb je je eigen fles niet bij je? Geniet dan van Moulin de Gassac Classic of een goed glas l’Aube!

Cristal

Een zeer uitgebreide wijnkaart waarop onder meer de wijnen van ons Italiaanse huis Zenato prijken. En waarom niet beginnen met een lekker glas Bollinger Champagne?

Scuba Lodge

Binnenkort introduceert Scuba Lodge een compleet nieuwe wijnkaart. Een tipje van de sluier? De spannende witte en rode wijnen van Château d’Anglès “La Clape Classique”….

Miles Jazz Café

pietermaai2Onze Quinta das Amoras loopt al meer dan vijf jaar als een tierelier. Zin in iets anders? De wisselende Wijn Special bestaat uit exclusief voor Miles geselecteerde wijnen die nergens anders op het eiland te krijgen zijn.

Ginger

gingerDe gerechten uit de nieuwe tandoori oven zijn een bezoek meer dan waard. En wat smaakt beter bij de spicy kaart van Chef Ekanath dan een mooi glas Portugese wijn?

Sparkle

Of het nou de daghap is, de heerlijke kaasfondue, of een flesje mee naar huis? Bij Ramon staan de wijnen van Servir Frais voor je klaar!

BlueBird Café

pietermaaiHet nieuwste café in de buurt, op steenworp afstand van onze oude winkel. Drink hier de wijnen van Domaine Brotte “Réserve de l’Aube”.

 

Café Old Dutch

Vraag aan Carlos een glas wit, rood of rosé en hij schenkt je één van onze wijnen in! (Niet over Feijenoord beginnen, dan kom je er nooit meer weg!)

U ziet het, bijna heel Pietermaai kiest voor kwaliteit! Een goede reden om eens een bezoek te brengen aan het ‘Quartier Latin’ van Willemstad!

Overzichtsproeverij

wijnproeverijOp zaterdag 15 november organiseert Wijnhandel Servir Frais voor het eerst een overzichtsproeverij van ons assortiment. Zo’n 75 wijnen staan die dag open ter keuring. Van tafelwijn tot Bordeaux, van Bourgogne tot Italië, Portugal en Spanje: het leukste, mooiste en lekkerste van onze collectie komt voorbij. Kaarten zijn vanaf 1 november voor Nafl. 75,- verkrijgbaar bij Servir Frais, maar een kaart reserveren kan nu al. Stuur een mail naar info@servirfrais.com, en u staat gegarandeerd op de lijst!

Relatiegeschenken

U moet er waarschijnlijk nog niet aan denken, maar het einde van het jaar nadert met rasse schreden. Dé periode van het jaar om uzelf, uw vrienden, personeel of relaties een blijk van waardering te geven. Bij Servir Frais bent u aan het juiste adres. Vraag naar onze mogelijkheden of kom langs!

Nog overzichtelijker

winkel

Onze winkel was al ruim opgezet, maar nu is Servir Frais nóg overzichtelijker. De etiketten zijn duidelijk zichtbaar en de indeling naar streek of land is logischer. Zo vindt u samen met ons kundig personeel eenvoudig de juiste wijn!

Events

14 september | Rosé aan Zee @ Chill Beach Bar
28 september | Côte de Zest
1 oktober | Omundo Wine Quiz
15 november | Overzichtsproeverij

Nieuwsbrief augustus 2014

Maandspecial

Marqués de Alella Pansa Blanca

pansa blancaTijdens ons bezoek afgelopen juni aan de schitterende wijngaard van Marqués de Alella in het Spaanse Santa Maria de Martorelles, viel ons tijdens de uitstekende lunch weer de kwaliteit van deze zalige wijn op. Reden genoeg deze wijn ook aan u voor te stellen, en deze maand voor een wel heel aangename prijs.
100% Pansa Blanca druif, een zachte, frisse wijn met een eigenzinnig karakter. De ideale lunchwijn en zeker niet te versmaden bij een stukje kaas of die heerlijke pata negra ham.
Nu van 27,95 voor 23,75 incl. OB.

Viva España!

Eind juni brachten we een bezoek aan onze Spaanse leveranciers Parxet en Sumarroca. Een bezoek aan onze olijfolieproducent La Boella mocht ook niet ontbreken.

Parxet

IMG_1874-002Parxet maakt wijnen in verschillende streken in Spanje waaronder Ribera del Duero, Rioja, Rueda en Alella. Gonzalo Cle ontving ons in het oude landhuis van de Markies van Alella. Deze relatief kleine wijngaard is voornamelijk beplant met Pansa Blanca. We proefden een waanzinnige nieuwe wijn “Galactica”, welke rijpt op IMG_1960-002betonnen eivormige tanks.

Na de uitgebreide lunch vertrokken we naar het hoofdkantoor in Penedès, voor proefronde twee. Ook hier weer een keur aan topwijnen, waarvan u er zeker een aantal terug gaat zien in onze winkel. We houden u op de hoogte!

Sumarroca

IMG_2072-002Ons bezoek aan Sumarroca was ook uitmuntend. We werden ontvangen door Helena Mayor, die al 23 jaar voor dit familiebedrijf werkzaam is. Sumarroca heeft haar hoofdkantoor in de hoofdstad van de Cava, Sant Sadurní d’Anoia, en bezit daar de grootste aaneengesloten wijngaard van het gebied, 450 hectare.
De cava’s van dit huis zijn werkelijk onweerstaanbaar, en de nieuwe voorraad is afgelopen weekz binnengekomen!

La Boella

IMG_2132-002Tot slot brachten we een bezoek aan de oliemolen van La Boella. Een olijfolie-proeverij is een ervaring op zich.

Wist u dat olijfolie ruikt naar banaan en gemaaid gras? Wij sinds kort wel! De blikjes Arbosana olijfolie zijn weer voorradig.

IMG_2186-002

 

IMG_2187-002

 

Om u net zo enthousiast te maken over deze heerlijke wijnen en olijfolie bieden wij u al onze Spaanse producten aan met korting van 10% in de gehele maand augustus.

Servir Frais featuring….

Restaurant Kome

Een Bourgondische borrel in een trendy setting met de lekkerste kazen en wijnen voor slechts Naf. 35,- per persoon. Dat is wat Restaurant Kome vanaf nu elke donderdagavond aanbiedt!

Een selectie kazen kan onbeperkt geproefd worden en de daarbij geselecteerde wijnen zullen zeker niet ontbreken…..Een perfect begin van een avondje uit! Voor meer informatie kunt u bellen naar restaurant Kome op telefoonnummer 4650413.

Opruiming magazijn

lagrandefoire-petitballonNieuwe voorraden zijn onderweg of reeds aangekomen. Om plaats te maken ruimt Servir Frais de “oude” jaargangen op!
Wat dacht u van Alsace Pinot Gris of Menetou Salon uit de Loire? Of is rood meer uw smaak? Dan hebben we bijvoorbeeld de Portugese wijn Bons Ventos op de ton staan.

Kortingen tot wel 40 procent! Zolang de voorraad strekt, uiteraard!

Friu friu

20140731_143547-005Vanaf nu hebben wij een goed gevulde klimaatkast in de winkel staan! Zodat u onze lekkere wijnen ‘kant en klaar’ en indien gewenst zelfs reeds geopend kunt meenemen. Makkelijk als u direct een lekker gekoelde fles nodig heeft!

Events

6 augustus | Omundo Wine Quizz
10 augustus | Rosé aan Zee @ Chill Beach Bar
19 + 21 augustus | Basiscursus Les 1
31 augustus | Côte de Zest

Nieuwsbrief juli 2014

Maandspecial

La Clape roseLa Clape rosé

Château d’Anglès rosé is gemaakt van Mourvèdre, Syrah en Grenache en is soepel en rond, met aroma’s van framboos, perzik en citrusvruchten. Heerlijk in ons warme klimaat en nú voor naf 21,50 incl OB!

 

AIX 2013 is binnen!

2014-06-30 13.13.46Hier hoeven wij niet al te veel woorden aan te wijden… dat laten we graag aan een neutraal iemand over. Hier een stukje van de recensie van wijnjournalist Harold Hamersma:

“Enfin, AIX 2013. Het lustrumoogstjaar op rij waar liefhebbers voor in de rij gaan staan. Ik proefde evenals vorig jaar een kakelverse editie en noteerde wat meer snoepjesaardbei, zoete framboos, een lichte kruidigheid en een aangename frisheid. Dat wordt weer dringen in Dubai. In de rij staan op Ibiza. Aanschuiven in Amsterdam.”
De hele recensie lees je hier.

En já, we hebben ook de Magnum en de Jeroboam (3ltr)!

Coming soon!

Limonchili

“The sexy combination between lemon and red pepper in one glass”

limonchili-1

 

 

Rosé aan Zee breidt uit

rose aan zee02Dat wij enthousiast zijn over Rosé aan Zee moge duidelijk zijn, maar dat anderen ons enthousiasme zo snel zouden delen is voor ons een welkome verrassing. De eersten met wie wij dit konden delen zijn natuurlijk de mensen van The Chill Bar die elke editie weer klaar staan om te knallen én alle gasten die een roseetje komen drinken. Maar nu ook met andere partijen! Op 20 juli krijgen we versterking van de Royal Dutch Cheesery. Dus komende editie lekkere roseetjes proeven en daarbij passende kaasjes van de Cheesery! Dit alles onder het genot van heerlijke reggaemuziek van Vibe Nation, opgericht door Junior Tecla.

Let op: de komende editie is niet 13 juli, maar 20 juli omdat wij ervan overtuigd zijn dat Nederland 13 juli in de finale van het wereldkampioenschap voetbal speelt. Daarna is het gewoon weer iedere tweede zondag van de maand.

 

Onze haringparty

Iedereen die op 16 juni naar onze eerste haringparty is gekomen, willen wij hartelijk danken voor hun aanwezigheid! Wij vinden zelf dat het een succes is geweest, op enkele beginnersfoutjes na 😉

Een korte impressie:

haringparty 16 juni 01 haringparty 16 juni 02 haringparty 16 juni 03

Summer Can Be Perfect

bolli3Voor de meeste mensen wereldwijd is de zomervakantie al begonnen, ook voor ons op Curaçao. En omdat het team van Bollinger Champagne ervan overtuigd is dat een glaasje bubbels bijdraagt aan een ultieme dag, hebben zij het volgende bedacht:

bolli4

Maak een kiekje van jouw bijzondere moment met Bollinger Champagne en plaats deze foto op FaceBook of Instagram, tag de foto met #SummerCanBePerect
@champagne_bollinger en maak kans op waanzinnige prijzen.

Maar dan ook écht waanzinnige prijzen! Er wordt o.a. een jaar lang gratis Bollinger Sepcial Cuvée en Bollinger Rosé weggegeven! Dat lijkt ons reden genoeg om mee te doen.
Voor de spelregels, check onze FaceBook pagina.

Blend and Bottled by Claartje

claartje

Onze voormalige collega is iets te geks begonnen in Barçelona: “Blend and Bottled”. Voor iedereen die van wijn houdt, in Barcelona is of ernaartoe gaat, en zin heeft in een proeverij, een wijncursus (vanaf september) of een Bodega-stadstour (vanaf oktober): Check Claartje’s website!
Heel veel succes gewenst Claartje!

Nieuwsbrief juni 2014

Maandspecial

Niepoort’s “Gestolen Fiets WK Editie”

niepoort-fles-gestolen-fiets-voetbal-editie

Het WK Voetbal in Brazilië staat voor de deur. Ons Portugese wijnhuis Niepoort heeft een speciaal etiket laten ontwerpen voor dit grootse evenement.
Het etiket is ontworpen niepoort-etiket-gestolen-fiets-voetbal-editiedoor de Braziliaanse kunstenares Tania Anaya en illustreert vriendschap,

geluk en eerlijk spel. Gestolen Fiets is verkrijgbaar in wit en rood. Schenk uzelf een wereldbeker in voor de scherpe WK-prijs van NAF 19,95 per fles.

 

Haring!!

Haringseizoen

haringparty02

Op 12 juni begint in Nederland het haringseizoen traditiegetrouw met Vlaggetjesdag. Ook Curaçao is in de ban van de Hollandse Nieuwe, getuige de vele haringparty’s die op ons eiland georganiseerd worden.

haringparty06

Zon, wijn en haring gaan uitstekend samen, en Servir Frais heeft daarom een selectie “haringwijnen” samengesteld die met deze zilte traktatie een perfecte combinatie vormen. Kom langs in de winkel om te proeven!

Haringparty’s

Op ons eigen eiland worden diverse haringparty’s georganiseerd. Hieronder een greep uit het aanbod, waar je er in ieder geval zeker van kunt zijn dat onze wijnen geschonken worden!

12 juni | ZEST
13 juni | Cristal
16 juni | Servir Frais

WK 2014

WK Wijnbar @ Hemingway

Het WK Voetbal kijken in een relaxte omgeving op vier grote schermen, terwijl je geniet van een heerlijk koel glas witte wijn, of een glas zacht rood? Dat kan bij de Hemingway WK Wijnbar!!
In samenwerking met Niepoort hebben we dé WK-wijn van dit toernooi, de Gestolen Fiets WK-editie.

hemingway05

Je kinderen kun je droppen in de KidsCorner, zodat je ongestoord van een goede pot voetbal kunt genieten, met in je glas onze WK-wijn.
Nederland speelt in de voorronde in ieder geval op 13, 18 en 23 juni. En daarna is het afwachten natuurlijk ;). We zien je graag bij Hemingway in onze WK Wijnbar!

Geslaagd!

examen wijncursus mei 2014

Het personeel van restaurants Fort Nassau en Brakkeput Mei Mei heeft de wijncursus bij Servir Frais met goed resultaat afgerond, pabien! Onze huisvinoloog Dorine van den Elzen geeft verschillende (gezellige!) cursussen voor particulieren én horecapersoneel. Voor meer informatie, neem gerust contact met ons op.

Servir Frais featuring…

BijBlauw

BijBlauw terras aan zee

In het hart van Pietermaai ligt één van de parels van de Cariben: Hotel, Boetiek en Restaurant BijBlauw. Chefkok Edwin heeft een nieuwe menukaart samengesteld die in fasen doorgevoerd zal worden. Om je vingers bij af te likken!
Servir Frais is trots dat onze wijnen nu ook bij BijBlauw geschonken worden.

Bijblauw terras

Hotel, Boetiek en Restaurant BijBlauw, Pietermaai 82-84, telefoon +5999 517-2218.

Events

8 juni | Rosé aan Zee @ Chill Beach Bar
11 juni | Omundo WijnQuiz
12 juni | Haringparty Zest
13 juni | Haringparty Cristal
13 juni | WK Wijnbar Hemingway
16 juni | Haringparty Servir Frais
18 juni | WK Wijnbar Hemingway
23 juni | WK Wijnbar Hemingway
29 juni | Côte de Zest

Nieuwsbrief mei 2014

Maandspecial

Crasto Douro “Superior

crasto superiorCrasto Superior is een goed uitgebalanceerde rode wijn van voornamelijk de druivensoorten Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, en Sousão. Een fris palet, goede body en volle krachtige tannines. Een mooie, complexe samenstelling van donker fruit en cacao, die eindigt in een uitstekende, elegante afdronk.

Nú van Naf 37,95 voor Naf 32,25.

Moederdagcadeau!

De tapasplank van
PURE OLIVE WOOD

Hét Moederdag-cadeau: een olijfhouten tapasplank van PURE OLIVE WOOD, een natuurproduct afkomstig van oude olijfbomen die hun productiefunctie voor olijven verloren hebben. Door de karakteristieke groei van de olijfboom wordt één van de hardste houtsoorten ter wereld verkregen met een heel bijzondere tekening. oliveWood3Elke plank is verschillend van vorm en tekening en daarmee uniek. Bovendien is olijfhout hygiënischer dan andere houtsoorten of plastic, doordat het van nature oliehoudend is. Wat een leuk cadeau! (Nu met 15% korting voor Naf 65,25).

Servir Frais featuring….

Onze wijnen worden met zoveel zorg uitgekozen dat het soms ook enige zoektocht vereist om de juiste wijnen bij de juiste horecagelegenheden te plaatsen. De sfeer, de gerechten en de smaak van de gasten moeten natuurlijk in gedachten worden gehouden bij het samenstellen van een wijnkaart. Daarom zijn we ook iedere keer weer trots als onze wijnen tot hun recht komen in de klimaatkasten van onze gewaardeerde klanten.  Vanaf heden kunnen liefhebbers van Servir Frais-wijnen ook terecht bij de restaurants Nemo en La Bahia.

Restaurant Nemo

nemo 2Restaurant Nemo, gelegen in het Lions Dive hotel, biedt, naast een heerlijk sfeertje, uitzicht op zee en een menukaart bestaande uit voornamelijk visgerechten waarbij het water u letterlijk in de mond loopt, tegenwoordig ook onze wijnen. De Elzas, Loire, Bourgogne en ook Spanje en Italië zijn goed vertegenwoordigd op de nieuwe kaart van Nemo. Wij hebben ons uiterste best gedaan de wijnen naadloos aan te laten sluiten op de menukaart. Het is natuurlijk aan u om te oordelen of dit gelukt is..

Lions Dive & Beach resort
(5999) 4617555

La Bahia

la bahia 5Vanaf het terras van La Bahia kijkt u uit over het altijd bruisende Brionplein, de pondjesbrug en de prachtige Handelskade. Regelmatig komt er een gigantisch schip voorbij waarbij u vanaf het hooggelegen La Bahia oog in oog staat met de bemanning en u bijna een gesprek met ze kunt aanknopen.  Kortom, er is altijd iets te zien bij La Bahia. Maar dit is niet het enige wat het restaurant te bieden heeft! De kaart varieert van tot in perfectie bereide steaks tot pasta’s, vis en kreeft.  Ook hier vindt u een aantal van onze wijnen die goed passen bij de gevarieerde menukaart.

La Bahia, Otrobanda Hotel & Casino
Breedestraat, Otrobanda
(5999) 4627400

By the Glass

Wine dispenser

By the Glass logo

Voor iedereen die het nog niet weet: wij zijn de trotse eigenaar van een By The Glass-dispenser, met daarin vier flessen witte wijn en vier flessen rode wijn die perfect op temperatuur zijn om by the glassdirect geproefd te worden op ons mini-terras langs de Caracasbaaiweg – net ver genoeg om geen last te hebben van het verkeer en… ’s middags in de schaduw!

 

Events

7 mei | Omundo Curaçao Wine Quiz

Speel met je team van maximaal vijf personen deze unieke wijnquiz bij Omundo, onder het genot van een hapje en een drankje. Voor meer informatie, bel Servir Frais.

11 mei | Rosé aan Zee

In samenwerking met Wijnkoperij De Gouden Ton presenteren we iedere maand tien overheerlijke rosé-wijnen bij de Chill Beach Bar (strand Hemingway/Lions Dive).

Kom deze Moederdag ook relaxen bij de Chill Beach Bar.  Na uiteraard een lekker ontbijt te hebben gekregen (ja toch??), ben je vanaf 14.00 uur van harte welkom om je te laten verwennen met heerlijke rosé’s op het strand, terwijl de kids lekker spelen. Wat wil je nog meer?

25 mei | Côte de Zest

Iedere laatste zondag van de maand, een culinair hoogtepunt op het strand van Zest. Heerlijke wijnen en fantastische Mediterraanse gerechten uit de open strandkeuken van Zest.

Nieuwsbrief april 2014 “Zenato”

Zenato, Veneto, Italië

zenato_logo_225Het Italiaanse wijnhuis Zenato dat in 1960 werd opgericht, is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande wijnhuizen van dit Zuid-Europese land. Daarom zijn wij zeer vereerd dat wij op onze nieuwe locatie ons assortiment met een aantal topwijnen van dit wijnhuis hebben uitgebreid.
Om de sensatie van het proeven van deze juweeltjes met jullie te delen, uiteraard in combinatie met bijpassende gerechten, hebben wij de charmante vertegenwoordiger Steven Bean uitgenodigd.

In samenwerking met restaurant Portofino van het Marriott hotel en wijnbar Cristal organiseren wij 24 en 25 april een culinaire avond met Steven Bean als gastspreker.

Steven Bean

Steven_Bean_225Steven Bean zit sinds 1976 in het wijnvak. Hij heeft een berg aan ervaring en kennis en kan als geen ander de historie van het huis en de smaken van de sensationele wijnen van Zenato onder woorden brengen.

 

24 april Zenato @ Portofino

Viergangendiner incl. wijnen

marriott_225Op 24 april bent u van harte welkom bij restaurant Portofino om te komen genieten van een Italiaans viergangenmenu bereid door de Italiaanse chef, Enrico Luise, met Steven Bean als gastspreker.

USD 65.00  p.p. (exclusief 15% service charge en 9% O.B.)

Reserveren is alleen mogelijk bij Portofino via tel.nr. 7368800 of mail.

25 april Zenato @ Cristal

Amusemenu

cristal_225Samen met Cristal Wine, Dine & Bites nodigen wij u uit om op 25 april vanaf 18.30 uur plaats te nemen en te genieten van de Zenato wijnen en tot in de perfectie bereide amuses door chef en eigenaar, Stefan Onrust.

Zeven amuse-gerechten met bijpassend wijnarrangement van Zenato en gastspreker Steven Bean. Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel: Fundashon Reskate Agrikultura.

Naf 115.00 p.p. incl. OB

Reserveren is alleen mogelijk bij Cristal via tel.nr. 4611639 of mail.